havuçlu kek
Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Su Bardağı Şeker
- 3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 2 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
- Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.
- Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder