Dark özet

Hikayenin özeti şöyle:

saatçi bilim adamı, çocukları ölünce skerim böyle dünyayı dedi ve bir zaman makinesi yaratmaya başladı bu süreç 33 yıl sürdü. en sonunda bir makine yaptı. çalıştırdı. çalışıp çalışmadığından haberi var mı yok mu bilmiyoruz.

makine çalışınca kendi yaşadığı dünyadan 2 tane daha yarattı. aynısı değil ama benzer iki tane daha.

bu iki dünyadaki olaylar sürekli tekrar edip durdu. belki on sefer. belki yüz.
tekrar edip dururken jonas yani adamm sürekli hikayesinin sonuna doğru bu düzeni kırmak için milleti öldürmeyi seçiyor. hepimiz ölelim de bitsin bu çile diyor.

öteki tarafta martha yani eva ise her şeyin yok olmasını istemiyor ve adam'a karşı çıkıyor. kadının bu düzeni düzeltebileceğine dair fikri yok ama en azından ölmeyiz diyor.

ardından solver yani claduia geliyor. her nasıl oluyorsa, daha önce keşfedememesine rağmen, bu versiyonunda bunların aslında saatçi malın başının altından çıktığını anlıyor (önceki yaşamlarında nasıl göremedin claduia, hani tekrar ediyordu herkesin başına gelenler öyle ya da böyle) ve durumu adam'a söylüyor.

adam'da jonas'a ve martha'ya gidin 87'ye saatçi malın oğlunu kurtarın diyor. niye kendisi ve eva'yı götürmüyorsa, o da ayrı soru işareti.

saatçinin oğlu ölmeyince aslında bunların hiçbiri yaşanmamış gibi oluyor gelecekte. ve siliniyor. (ben diziyi izlerken 2. sezondan beri birilerinin böyle siline siline yukarı çekileceğini tahmin etmiştim. geçmişi değiştirirsen gelecek değişiyor çünkü bugüne kadar izlediğimiz filmlerde)


Yorumlar